zondag 7 november 2010

Kabouterjasje

Mijn handen jeukten om een babyjasje te maken. Na de twee grote exemplaren was dit echt wel héél ieniemienie. Ik was helemaal weg van het patroon, met die pinnemuts en de raglanmouwtjes!

Kabouterjasje

Een lekker warm jasje. Want ookal wordt 't een lentebaby; hij of zij zal al snel mee de fiets op mogen!

voor

Het patroontje komt uit de Knippie Baby van de winter van 2008. Maar het patroon is ook online te bestellen bij Knipmode. Jammergenoeg gaat het maar tot maatje 74 want ik zou eigenlijk voor de meisjes ook wel graag zo'n vestje met pinnemuts maken!

Het is een erg gemakkelijk patroon, raglanmouwtjes zijn zo eenvoudig! Ik maakte een binnen- en een buitenjasje en zette ze op deze manier aan elkaar.Ik maakte maatje 62. Moeilijk kiezen vond ik want ook al maak ik grote baby's, ik beval ook meestal wat vroeger. Deze baby is uitgerekend voor 8 april maar zal waarschijnlijk wel een maart-kindje worden. Wie zegt dat het dit keer weer zo'n dikske gaat zijn? Of wie weet neemt hij of zij wel zsazsa-maten aan als hij/zij dan toch in april komt?

achter

Ik vind het jasje wat aan de grote kant, volgens mij is het eerder een 68-74 dan een 62. Geen idee of onze baby dit jasje dan wel zal kunnen dragen, zo in putje zomer. Maar misschien is het nog wel iets voor volgende herfst? Of een leuk cadeautje? Maar ik vind 't zo schoon!

Overigens vind ik 't ook vrij jongensachtig, hoewel ik 't wél uniseks bedoelde! Mocht er dan toch weer een kleine dame in mijn buik  zitten dan maak ik zeker nog een meisjesversie!

DSC00578


49 opmerkingen:

 1. Prachtig... en die pinnemuts is echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe krijg je het toch in mekaar?
  Is al wat ik kan denken als ik zoiets zie.
  Héél mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi! Ik vind het ook wat meer jongensachtig, terwijl groen toch echt wel leuk is voor meisjes. Het ziet er heerlijk warm en comfortabel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! En wat een toeval: ik heb hier stof klaar liggen om een jasje voor Kleine Pruts te maken, ook gevoerd met zo'n warm vachtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De beruchte knippie winter 2008 ... wat is daar al niet allemaal uit gemaakt! Het is een heel mooi jasje geworden! Je kan van het patroon van een andere kap altijd een puntigere versie maken ofwel een puntkap van een andere jas gebruiken, dat heb ik gedaan. Maar dat zal met die nieuwe mooie jasjes van Stella en Lilli ben je waarschijnlijk nog niet direct aan puntkappen toe...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi !! ik maakte ook al zo een jasjes. Ze zijn een succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ervaar dat dit jasje een regressief effect zou kunnen hebben op bloglezers. Of toch op mij alleszins, want als baby wil je (onbewust) toch in zo'n lekker warme én mooie jas zitten. Of ja, toch een psychische regressie. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. o wow, zoooo schoon! (Vic heeft bijna identiek hetzelfde jasje in grote maat van Snoozy, patroon is makkelijk over te tekenen denk ik...)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kabouterpatroontjes voor kids , zalig gewoon. ik ben fan, en of het nu een kabouterjongen of een kaboutermeisje is , het gaat voor beiden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erreg kabouter-isch! Super schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een klein jasje, dat zal wel prutswerk geweest zijn. Heel mooi geworden. En zo jongensachtig vind 'k 't toch niet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waauw, en ohh, en aaah, wat een megalief kabouterjasje en zoo vooruitziend!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh qua prutswerk viel dat heel goed mee hoor! Het is een poepsimpel patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi jasje!
  Ik vond het op het eerste zicht niet echt voor een jongen. Ik dacht eerder aan een meisje.
  Maar ik ben er van overtuigd dat het voor beide gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een super lief jasje! En ik vind het ook prima voor allebei kunnen!
  Heerlijk om weer die kleine dingen voorbij te zien komen. Ik maak zelf veel te weinig (lees: bijna niets....) voor mijn kleine man van inmiddels weer bijna 4 maanden..... Zucht, toch maar eens aan beginnen!

  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. die is echt heeel leuk
  echt super leuke dingetjes allemaal!!!!!!

  Groetjes Dietlinde van Lovelylinde

  BeantwoordenVerwijderen
 17. schoon zeg!!!
  enne misschien ben je iets met dit ebook van farbenmix: er staat in hoe je van 1 kap-patroon veel verschillende kappen kan tekenen, ik heb er al dankbaar gebruik van gemaakt om een klassieke kap om te toveren in spiraalmuts, puntmuts, knopenmuts enz...
  http://www.farbenmix.de/shop/Kreativ-Ebooks/altijd-goed-gemutst-Kreativ-Ebook::8437.html

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo mooi! Momenteel bezig aan mijn eerste winterkleedje met mouwtjes voor dochterlief en dat vind ik al zo moeilijk.

  Wat jij maakt is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oooh maar zó mooi! Hopelijk kan hij/zij het veel dragen. Het ziet er inderdaad vrij groot uit, dus begin herfst zal het hopelijk nog justekes gepast zijn :)

  Ik vind het trouwens ook echt wel kunnen voor een meisje hoor. Groen is uniseks en de gele knopen en het lintje maken het zeker en vast ook stoer meisjesachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel lief!En o ja,ook voor een meisje hoor!Jullie krijgen toch ook alleen maar echte meisjesmeisjesbaby's,als 't een meisje zou zijn...dus ik vind dat het kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel mooi! En ik vind het ook zowel voor jongen als meisje prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. jaaaaah, leuk leuk leuk! Meisjesmama. Wat een goede timing om zwanger te raken! Kan ik mooi meeloeren naar beeeeeeeeeebiepatroontjes. Ben zelf een maandje later uitgerekend. Half mei.
  Zat al te peinzen wat ik toch eens als eerste ding zou gaan maken tijdens naailes voor de beebinspé. Dit is een goede optie. And unisex it is! Hoe lang duurt het voordat je zo'n patroon ontvangt als je het bestelt? Of wordt het toch zo'n uhm, doek met muts die je onlangs maakte...dank u wel hormonen, ik kan het woord ervoor niet vinden. Ach ja, misschien weet je wat ik bedoel...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ela zeg! Prachtig!! Ik moet die winter 2008 dringend ook eens bemachtigen, daz gelijk zo dé Knippie!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Lot: geen idee hoe vlot dat gaat bij Knippie, maar het is misschien wel even handig van even rondom je te informeren of niemand die knippie heeft of misschien is ie wel te ontlenen in de naailes of de bib? Ik vind die patronen alleszins niet goedkoop bij Knip!

  @Liesel: Je hebt de Knippie baby winter 2008 en de Knippie winter 2008. Dat zijn twee verschillende boekskes maar idd allebei zéér de moeite. Ze hadden dat jaar goeie patroontekenaars in dienst bij de knip!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ja, ik zag het al aan de link. Inderdaad niet te zuinig.. Zal eens even rondvragen. Och, het is zo lief, zo'n klein jasje. *smeltmodus*

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een geweldig jasje! Ik ga morgen even op zoek naar de bewuste Knippie baby want mijn kleine mannetje kan ook nog wel een leuk jasje gebruiken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. mooi, ik maakte voor vic bijna t zelfde met een patroon van citronille. Ze zijn ni goedkoop, in 't frans, maar heel duidelijk én mooi, de moeite hoor! Hier de link naar de babypatronen:
  http://www.citronille.fr/produit.php?id_produit=70#pid_70

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Prachtig! En zooo schattig :-) Jouw buikbewonertje zal er denk ik sneller uitkomen hoor, als hij/zij weet wat voor prachtigs hem/haar te wachten staat!

  Een vraagje: waar haalde je die voeringstof, het "vachtje"? Ik vind dat zo leuk, maar zie dat "bij ons in de geburen" niet direct liggen?

  Dank je!

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Een stuk is nog van het wikkeldekentje en komt dus van het stoffenspektakel. Maar ik had niet meer genoeg dus aangevuld met nieuwe 'vacht' van de stoffenwinkel Artevelde. Volgens mij moeten ze dat toch in de meeste 'klassieke' stoffenwinkels hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Oh, maar azo schoon! maar echt hé, azo schoon! zucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Jeuj! Ik heb die Knippie baby blijkbaar ook! Maar uw versie is nogal schoon zeg, khad het er nooit uitgehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Leuke blog.. veel te zien!
  Ik volg je op de voet.. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een super schattig jasje!
  Wil je mij ook volgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. woow! hoe krijg je het toch altijd voor mekaar die jasjes!? Heel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een lief jasje! Maar lastig idd: jasje kiezen (maat, model, seizoen) voor een aprilbaby... dat kan alle kanten op. Misschien gewoon alvast een tweede naaien voor de zekerheid? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een lief jasje!

  Mijn ervaring is trouwens ook dat Knippie ruim valt...

  En, over meisjesvestjes met zo'n leuke puntmuts: in de Ottobre van winter 2008 heeft een leuke cape/poncho voor meisjes (vanaf 92 of 98) met een leuke puntmuts!

  Voor een link: het is in dit blad http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2008_6/index.html?fi en dan nr 22 (zie http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2008_6/alldesigns.pdf voor alle patronen)

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Leuk blog! Geeft me inspiratie. Alleen is het patroon niet te vinden. Zou je het patroon op je blog kunnen zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Fantastisch! Is er ergens nog aan dit patroontje te geraken...?

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Mooi! Waar kan ik dit patroon vinden? Link werkt niet. Dank!

  BeantwoordenVerwijderen