maandag 11 januari 2010

Ieniemienie pennenzakske

Sinds september treinen we regelmatig. Onze ouders wonen in de Kempen en dat betekent dus dat een familiebezoekske goed is voor zo'n anderhalf à twee uur sporen. De eerste keer hadden we er wat schrik van. Bang dat ons gebroed de trein zou afbreken enzo. Maar eigenlijk he, eigenlijk feitelijk is dat dus pure quality time! Samen tekenen, puzzelen, vertellen hoe de treinen rijden, uitleggen waarom de weipalen op 5 meter afstand sneller voorbij zoeven dan die verderop, een speelgoedtreinbiljetje maken en dan met puppyoogskes aan de conducteur vragen om daar ook een gaatje in te knippen...

De meisjes hebben allebei ook een mini-rugzakske en daarin steken ze voor vertrek wat ze willen meenemen. Een fruitdoosje, wat papier en potloodjes is dat meestal. Zo van die kleine potloodjes die je te pas en te onpas van jan en alleman krijgt. Zo hebben we er wel duizenden.


ieniemienie pennenzakske

En die zitten nu in dit hip kabouterpennenzakske!
Het kleinood is echt héél klein. En dat ligt aan mij, aan mijn onkunde.
Ik bekeek drie tutorials voor een boxy pouch: deze en deze en deze. Zelfs als je de afmetingen van de tutorials volgt is het echt een klein dingske. Maar ik snapte precies niet zo goed, hoe het nu zat met de hoekskes. Ik kreeg maar geen volume. Toen ik het dan eindelijk wel door had waren er al heel wat centimeters afgeknipt. Maar geen erg, het zakske is perfect van formaat!
Ik volgde geen enkele van de drie tutorials helemaal. Ik wilde een voering erin (rood stofje, maar niet zo goed te zien op de foto's) en ik wilde absoluut geen blote randen. Om de hoekjes erin te krijgen, zodat je volume hebt, moet je dus opletten dat je de voering en de buitenkant niet samenstikt.
Soit, een gepruts maar eens je 't doorhebt niet zo moeilijk!

De toile cirée is van Kitsch Kitchen en kocht ik op een rommelmarkt deze zomer. Het waren 2 restjes en dus ideaal voor zo'n kleine projectjes! Toile cirée is goed te stikken zolang de gladde kant maar niet op de transporteur of bloot onder het voetje ligt want dat plakt een beetje. Ik gebruikte een dikke standaardnaald maar met een ledernaald moet het ook lukken. De voering heb ik wel verstevigd met vlieseline van de hema.

15 opmerkingen:

 1. Dat van die zelfgemaakte treinkaartjes is zooo schattig! Dat kan een conducteur toch niet weigeren!
  Heb je ook al een zakje gemaakt voor papier en zo? Met een harde kant waar ze hun blad kunnen op leggen?
  'k Vind het wel weer heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is nog eens een idee! Maar, natuurlijk weer minder makkelijk mee te zeulen he, het moet dan weer in de rugzakskes passen want de volwassenen die de reis begeleiden zijn al bepakt en bezakt :)
  'k zal er eens over denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!
  Wat ik ook zat te denken: "vlieseline van de hema", ik wist niet dat ze dat daar ook al verkochten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat dus geweldig hè, dat jullie dat gewoon doen, zo zonder auto. En dat lijkt allemaal zo vlot te gaan... een mens zou bijna goesting krijgen om ook z'n auto weg te doen.

  Superschoon zakske ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Myarn heeft altijd het luikje van mijn biljet als het hare, en dat wordt inderdaad ook afgestempeld :-))
  Leuk , hé de boxy pouch, dat zat ook in mijn (gegeven) secret santa. Zou ik eigenlijk eens moeten bloggen.
  En de trein is veel toffer dan de auto, want ze kunnen er ook rondlopen en veel beter buitenkijken. Al vond 'k dat op m'n eetje, net bevallen met een kleuter en een baby'tje en een overvolle tas niet zo makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. met een railpass heb je natuurlijk maar 1 strookske he! wij hebben altijd alles dubbel nodig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, zo zonder auto, chique dinges... Toch ook een droom hier. Maar toch ook niet gemakkelijk. Echt chapeau dat dat lukt! Treinen doe ik wel al, en ik heb in september een vouwfiets besteld. Als die nu eens (eindelijk) zou aankomen hé, dan ligt heel België binnen mijn trein/fiets bereik!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weeral heel mooi! 'k Moest even denken, maar dan wist ik waar ik dat stofke van ken: onze luiertas! Treinen is tof hé! 'k Vond dat als kind ook altijd heel gezellig. 'k Dacht altijd dat jij je lief gevolgd was naar Gent, maar jullie zijn dus allebei van de Kempen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat zonder auto is inderdaad enorm knap. Ik zie dat niet zitten!

  Leuke pennenzakskes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @annava: ik heb dan ook maar twee kinderen :)

  @An: jaja, onze eerste kus gebeurde op Kempische bodem ;-) Hij zat al wel op kot in Gent en ik ben dan na mijn laatste jaar middelbaar gevolgd naar Gent :)

  @rozebril: dat gaat idd heel gemakkelijk hier! Sinds september gebruikten we nog maar 3 keer een auto. We hadden zelf niet kunnen inschatten dat we de auto zo weinig zouden nodig hebben. Ik heb 'm nog geen seconde gemist! Al moet ik toegeven dat ik de bus echt wel kotsbeu was, met die gladheid zaten de kindjes en ik regelmatig op de bus (de bakfiets heeft een 'los' voorwiel en dat schuift gemakkelijker weg) en dat is zo ambetant!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Awel, ik ben blij dat er nog mensen zijn die met plezier de trein kunnen nemen, want ik kan het niet meer... ik neem aan dat je de trein niet nodig hebt om dagelijks op het werk te geraken? :-)

  Wel heel knap gedaan, dat pennenzakske... Dat moet een enorm gepruts zijn geweest. Leve kleine kleurpotloodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Ella: nee, gelukkig pendelen we met de fiets naar ons werk! Als we met de trein gaan hebben we meestal de tijd om het op ons gemakske te doen. Gelukkig hebben we nog niet al te veel vertragingen gehad en hebben we ruim de tijd tussen onze aansluitingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dan is treinen inderdaad een echte zaligheid!
  Ik droom elke dag van een job in m'n eigen stad... voorlopig blijft het helaas bij dromen :-)

  BeantwoordenVerwijderen