woensdag 12 december 2012

De allerschoonste van heel Gent

Dat krijgen we wel eens te horen over ons kinderen maar ik heb het nu over onze kerstboom en meer specifiek over de versiering ervan. Al denk ik dat de Naais ook een prachtexemplaar in huis heeft.
Een paar jaar geleden deden we in blogland al eens van stokje en ik zit nu al een hele week te bedenken wie ik er deze keer eens mee kan jennen. Wat denkt ge Marie? En aapke?

de kerstboom

de kerstboom

de kerstboom

de kerstboom

de kerstboom

De kerstversiering is grotendeels zelfgemaakt, door mijn dochters maar ook vooral door euhm mezelf. Want tja, die strijkparels! Dat is dus wel keiverslavend he! En ik ben enorm vatbaar voor verslavingen. Ik moest mezelf bedwingen om niet tot in het holst van de nacht te blijven parelen. Zo groot als de eerste frustratie om wegwippende parels was, zo groot was mijn drive om gewoon te blijven doorparelen! Chance dat er pinterest is! We maakten hartjes, hertjes, vosjes, een panda, een engel, kerstbomen, cadeautjes, eenhoorns, konijnen, vlinders en nog wat abstracte dinges.

de kerstboomde kerstboomde kerstboomde kerstboomde kerstboomde kerstboomde kerstboomde kerstboom

Zou Lili dit jaar weer met haar blote billen tegen de kerstboom gaan staan?

12 opmerkingen:

 1. Bij jullie zijn de strijkpareltjes ook een favoriete bezigheid;)hier bij ons ook.
  Gezellig boompje hebben jullie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik heb mij daarmee ook nogal geamuseerd, met strijkparels! Die vosjes zijn leuk! Allez, de rest ook, maar ik heb nu eenmaal een zwak voor vosjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super seg,helaas heb ik het geduld er niet voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig, wij hingen ooit ook eens een kerstboom tjokvol strijkkralenwerkjes. Een heel jaar lang bijeengespaard, toffe boom!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. schoon seg ! oooh ♥ zal ik ook eens doen met strijkparels, mischien in de kerstvakantie , na m'n examens...
  liefst
  Marie-Lu

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij moeten de onze nog zetten (zijn in retard dit jaar). Gisteren hebben we de brooddeeg-figuurtjes gemaakt. Nu nog een zilverspray én een boom. Hou FB maar in de gaten...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Lekker vrolijk met al die strijkparelwerkjes er in!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh jee. Euhm, van't weekend - beloofd :) Zo van die prachtige strijkparels zijn hier alvast niet te vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Reacties
  1. Ja tof he! Het is niet echt het onze want het is een huurhuis. Maar volgend jaar vieren we kerstmis in ons versch gebouwd huis en hebben we ook een mini-tuintje! Ik verlang er al zo hard naar!

   Verwijderen
 10. This is such a nice idea (Hama pearls)!! If we hadn't had so much already, I would surely steal this idea :-))). And Lili's new hair is so beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen