zaterdag 30 oktober 2010

Pittig Chinees rundsvlees met broccoli

Een tijdje geleden zat er eens broccoli in ons groentenpakket. Dat was lang geleden!

Mijn lief maakte dit succesnummer voor mij (ik doe niet aan wokken):

Pittig Chinees rundsvlees met broccoli


Het recept komt uit een klein kookboekje van Ikea: de oosterse keuken.

Benodigdheden (voor 2 personen):
  • 200g biefstuk in reepjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rood pepertje, in fijne ringetjes
  • 300g broccoliroosjes
  • 1 theelepel suiker
  • geraspte schil van 1 biolimoen + 1 eetlepel limoensap
  • 1 lente-uitje in fijne ringetjes
  • verse gehakte koriander

Bereidingswijze in de wok:
  • laat de biefstuk gedurende een kwartier marineren in een mengsel van de helft sojasaus en de maïzena.
  • olie in de wok, verhit de wok tot de olie dampt
  • roerbak de biefstuk op een hoog vuur gedurende 1 minuut en schep het vlees op een bord
  • roerbak de knoflook goudbruin, roer de peper erdoor.
  • voeg de broccoli en 2 eetlepels water toe en roerbak de broccoli op een hoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
  • voeg de rest van de sojasaus, suiker, limoensap en -schil toe. Bak nog een half minuutje en schep het vlees erdoor.
  • garneer met lente-ui en de koriander.
  • serveer met rijst of gebakken mie.
Smakelijk!

PS: oppassen met de rode pepers, die durven wel eens schrikbarend pikant uit te vallen.

4 opmerkingen: