zondag 19 juli 2009

Zsazsa

Zsazsa

Ik bestelde het Zsazsa-pakket al enige tijd geleden maar bleef het maken maar uitstellen. Ik heb zo'n lijstje in mijn hoofd van wat ik allemaal wil maken, die lijst wordt zowat dagelijks aangevuld. Soms vergeet ik wel eens iets maar meestal wil ik hetgene dat er laatst is opgekomen snel gaan maken. Helaas heb ik tijd te weinig! En dus die Zsazsa, het is een geweldig praktisch ding, ik heb zo nog meer praktische dingen op mijn lijstje in mijn hoofd staan. En laat dat nu niet mijn meest favoriete naaiwerk zijn. Maar met onze reis die dichterbij kwam moest ik er aan beginnen he! Een dag voor we vertrokken begon ik eraan, 's morgens vroeg. En 's avonds was hij af! Mme Zsazsa heeft er een geweldig goeie handleiding bij gestoken! Er is dus niks moeilijk aan.

Oorspronkelijk had ik een andere stoffencombinatie in mijn hoofd. Namelijk rood en dan een klein stukje polkadot (voor de knoopband). Stof gekocht, je hebt toch 2 meter nodig, het leek me leuk om van de overschot van de duurdere polkadot nog een kledingstuk te maken. Eenmaal klaar om de patronen te knippen bleek het Ikea-rood niet zo goed bij het rood van de polkadot te passen. Ik ging dus al grommend op zoek naar een alternatief. Donkergroen leek me ook wel leuk of felblauw. Helaas had ik van beide stoffen niet genoeg, en omdat ik er zo goed op tijd aan begonnen ben had ik ook geen tijd meer om naar de winkel te lopen. Ik had nog wel 4 meter baalkatoen liggen (ook van Ikea). Omdat ik een witte draagdoek met polkadot knoopband niet echt zag zitten heb ik 'm dan maar helemaal in polkadot gemaakt. De binnenkant is dus wit maar dat stoort me niet. Om het toch wat fijner te maken stikte ik er een groen zigzagbandje op onder de hoofdsteun.

Zoals je op de foto's kunt zien hebben beide meisjes er op vakantie nog van genoten. Lili (10 à 11kg) kan ik nog een hele tijd dragen zo, Stella (15kg) alleen maar voor korte stukjes.

8 opmerkingen:

 1. Leuk leuk! De mijne is af van deze morgen. Ook in een hurry voor we dinsdag op reis vertrekken. Wacht nu alleen op een man die me zo wil fotograferen om op de blog te plaatsen! Heb al spijt dat ik geen rode polkadots heb gebruikt ;)
  Het werd kobaltblauw vanbinnen en aqua met mini-stipjes aan de buitenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi, zo helemaal in polkadots. Uwe blogpost heeft mij doen denken aan mijn zsazsa pakket wat hier klaar ligt om gemaakt te worden. Dus heb ik vandaag online de stof besteld. Ik herken dat. Als er geen druk op zit, blijft het hier ook liggen. En aangezien Kleine Pruts maar klein blijft en ik me met de tricot slen nog steeds kan behelpen, blijft die zsazsa hier dus maar liggen. Heb voor mezelf als deadline nu midden augustus gezet. Dan staan er wat uitstappen op het programma en lijkt het mij toch wel handig om te hebben. Wel fijn om te horen dat je het op 1 dag hebt afgekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, staat op mijn verlanglijst, maar eerst eens aan de naailessen in september.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amai meiden, ziet er strak uit dat ZsaZsa -pakket. mss was het handig geweest vr onze trip nr La Douce France overmorgen... x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg. Ik heb een draagdoek die ik heel graag gebruik, maar ik hoor (of lees, eigenlijk) zulke enthousiaste verhalen over de zsazsa dat ik volgens mij het ook maar eens moet gaan proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er ook zo rondgelopen maar mijn pakje op de rug was wel een pakje kleiner. En dan zie je de mensen soms kijken: 'wat heeft die voor een gek kledingstuk aan, wat een mode?' en als ze je voorbijlopen kwam er dan plots luidop: "oh maar hier hangt er nog eentje" (maar dan int frans he)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja idd Tante Hilde! Grappig he!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Enkele dagen geleden las ik een gepost commentaar online blog gepost commentaar mijn huwelijk gered van echtscheiding, echte informatie is krachtig. ik heb een goede intentie om mijn persoonlijke levenservaring in mijn huwelijksleven met je te delen. Mijn man scheidde me de afgelopen 2 jaar, hij verhuisde naar een andere vrouw in Stockholm, ik huilde elke avond wanneer ik me herinner dat mijn dochter me vroeg wanneer papa thuiskomt voor het avondeten vanavond! ik hou van mijn man man, we hebben een baby meisje van 6 jaar oud. ik neem contact op met zoveel spreukgieters vorig jaar kon niemand mijn man terugbrengen, ze eisten allemaal om veel geld van mij, ik gaf de liefdesdrift op tot vorige week, ik vertelde mijn vriend alles wat er met me gebeurde en ik deel mijn hartpijn aan mijn vriendin Michelle, ze raadde me aan contact op te nemen met de communicatie met Spell Caster Dr.oduduwa

  {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}

  Dr.oududwa hij kan helpen liefdesrelatie crisis op te lossen binnen 2 dagen zal mijn ex-liefdespartner terugkeren naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen