zaterdag 14 september 2013

Charlie voor den Tuub

Al van bij mijn eerste Charlie wilde de man des huizes er ook graag een. En ja, liefst ook met streepkes. Wijle zijn nogal streepjesminnend ziet ge.

Charlie for Tuub

Charlie for Tuub

Het is niet de eerste Charlie die opgroeit. Ik tekende een patroon van een goedpassend t-shirt en goochelde wat met kraagafmetingen enzo. De flapjes van de openvallende kraag zijn wel vastgestikt omdat ze niet bleven liggen. Ik wilde de insnijding in de hals niet te diep maken omdat er anders teveel borsthaar komt piepen en ik vind dat echt belachelijk.
De stof komt van de Strik.

Charlie for Tuub

Het zakje is wat uitgelodderd omdat hij er om te lachen zijn blik bier in gewurmd had. Zucht.



donderdag 12 september 2013

Kersjes in een Charlie

Een Charlie voor mijn oudste dochter.

Kersjes in een Charlie

Kersjes in een Charlie

Ik heb dochters die kragen en wijde pijpen verfoeien. Keispijtig want ik vind dat zelf wel heel mooi. De wedstrijd van Zonen 09 indachtig en haar oproep tot meer meisjesgerief trokken me toch over de streep. En gelukkig is er Stella, die eigenlijk alles wat ik maak schoon vindt. Spijtig dat mijn andere dochter daar niet zo over denkt, Lili zou pràchtig staan met een Jacob om haar ranke lijfje!

Kersjes in een Charlie

Kersjes in een Charlie

Kersjes in een Charlie

Beide stofjes komen van bij De Strik in Ledeberg. De kersenstof is dikkere gebreide stof, het motief zit erin gebreid. De blauwgroenige voering is t-shirtstof, hele dunne dus ambetante stof om te naaien.

Kersjes in een Charlie

Kersjes in een Charlie

Ik heb nog een Charlie-Jacob-combo in de pijplijn zitten maar vrees dat die de deadline van zondag niet zal halen! Hamai zo'n wedstrijd is een keigoeie naai-motivator zeg! Ik heb ineens weer superveel naaigoesting!

zaterdag 7 september 2013

Kermiskoers

Meulestee Koerse

Er was eens een klein jongetje...

Meulestee Koerse

...dat na zowat een jaar terugkeerde naar die speciale plek in Gent waar hij zijn eerste levensjaar doorbracht...

Meulestee Koerse

Meulestee Koerse

...dat stukje Gent waar zijn moeder nog zo vaak over mijmert en waar ze heimwee en hartzeer van krijgt...

Meulestee Koerse



































...de Noordpool van Gent, waar er jaarlijks kermiskoers wordt gereden...

Meulestee Koerse

Meulesteekoerse!

Meulestee Koerse

Meulestee Koerse

Zijn truitje en broekje zijn handgemaakt. Een Jacob aan zijn gat en een Charlie rond zijn stoere jongensbast!

Meulestee Koerse

Ik werd al maanden geleden verliefd op de tijgers van Znok (ik heb een tijgergekke zoon, duh), maar kon ze nergens vinden in België (en het buitenlands gedoe was het me toch niet waard, gezien mijn productiviteit). Maar ik ontdekte ze vorige week bij Bellelien en bestelde ze meteen. Ik gebruikte een oude t-shirt van zijn vader voor de binnenkant en de boorden.

Meulestee Koerse

De broek is gemaakt in fijne zwart-witte pied-de-poule die ik ooit in de kringwinkel kocht. Ik nam de kleinste maat, verhoogde het rugdeel en verlengde de pijpen. Ik liet de tailleband weg en nam een stuk van dezelfde zwarte t-shirt als tailleband. Ideaal voor kindjes die net zindelijk zijn. Het was meteen ook mijn eerste Jacob, zo'n zalig patroon! Ze zijn sneller gemaakt dan gekocht!

Meulestee Koerse

Meulestee Koerse

zondag 1 september 2013

School!

Vier kleuterjaren geleden zag 1 september er zo uit:

Eerste schooldag

Lili was echt mijn allerschattigste peutertje! Stapelgek op haar boekentasje in haar lievelingskleur! En nu is dat kleine meisje al een hele dame -vooral een tandenloze-  en gaat ze naar het eerste leerjaar! Zo groot als de krop in mijn keel toen was, zo blij ben ik nu voor haar nieuwe mijlpaal. Vorig jaar treurde ik wat om het afsluiten van een zorgeloze speelse periode, waarin niks moest en -bijna- alles kon, waarin het leven van mijn kleuter alleen maar dikke pret was, om de confrontatie met het groter worden van mijn kroost. Maar als ik nu zie hoe hard Stella in dat voorbije jaar gegroeid is, hoe ze met volle teugen geniet van het leren, kan ik alleen maar blij zijn dat er morgen voor Lili ook een nieuwe deur opengaat!

Een eersteleerjaarke dus een échte pennenzak en een turnzak!

Een nieuw schooljaar!

De turnzak is naar het recept van vorig jaar, in haar absolute lievelingsstof (die nu wel helemaal op is), voor de pennenzakken gebruikte ik het superhandige patroon van Spiegelstiksels.

Een nieuw schooljaar!

En Stella die kreeg ook een nieuwe want de rits van die van vorig jaar hield het nog geen week uit. Stella koos voor de Sioux van Petit Pan.
En die derde die is voor mezelf! Want voor mij start er weldra ook weer een nieuw schooljaar!

Een nieuw schooljaar!

En zo brak het schooljaar aan waarin elk lid van ons vijfkoppig huishouden (weer) naar de klas ging, de ene als lagere schoolkind, de andere als leraar, nog een andere als student die pas (te) laat besefte dat studeren toch belangrijk is en de kleinste, die heeft nog twee maanden respijt. De chansaar!