maandag 20 februari 2012

Rap! Rap voor de winter voorbij is!

Wat je vooral doet als je je huis verkoopt is opruimen én rommel wegmoffelen. Tijdens het opkramen der naairommel ontdekte ik nog iets. Dit:

velours


Iets dat ik een paar maanden geleden in tweevoud naaide en dat eigenlijk in januari had moeten dienen als cadeautje. In januari bestond deze blog namelijk al drie jaar!

poepke


Ik hou elk handgemaakt stuk bij. Alles gaat in een grote doos voor mijn kleinkinderen. De stijlvolle toekomst van mijn nageslacht is bij deze verzekerd.

Dit jumpsuitje is dus een kopietje van dat van Astor. Het is weliswaar stukken netter afgewerkt. Maatje 62-68. Ondertussen al heel lang te klein voor mijn bereke, dat is al maat 80-86 tegenwoordig. Zucht.

Nog altijd in zijn wiegje


Beter laat dan nooit natuurlijk! Dus als u zin hebt in een streelzacht rood jumpsuitje voor uw kindeken of dat van een ander laat een reactie achter en op 1 maart loot ik er eentje uit!


PS: het patroon van dit jumpsuit vind je hier. Ik heb al van verschillende mensen gehoord dat het wat klein zou uitvallen. Ik begrijp eigenlijk niet goed hoe dat komt omdat ik er toch ook een centimeter-markering bij heb gezet. Volgens mij is het patroon goed als je het in flickr bekijkt op de 'large'-schaal (all sizes > large) Mijn excuses alvast voor de teleurstelling! Ik heb geen ander idee hoe ik het patroon deftig kan delen...